+36 70 773 3316 Hétfő - Péntek 08:00 - 18:00 Budapest, Magyarország
+36 70 773 3316 Hétfő - Péntek 08:00 - 18:00 Budapest, Magyarország

Villámvédelmi rendszerek kivitelezése

Villámvédelmi rendszerek kiépítése, karbantartása, ellenőrzése

Napjainkban a társasházak, tornyok, templomok, családi házak és más magas épületek külső villámvédeleme nélkülözhetetlen.

2018 januárjától az eddig érvényben lévő rendeltet megszűnt és  a 40/2017(XII.4)NGM rendeletben kiadott VMBSZ, azaz a Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat Rendelet lépett érvénybe.

Melyben a legfontosabb változás, hogy minden villamos berendezést, rendszert, hálózatot a felülvizsgálat időpontjában érvényben lévő szabványok alkalmazásával kell felülvizsgálni, eszerint mindegyiket szabványosítani kell, amennyiben az nem felel meg az előbbi előírásnak.

A kommunális és lakóépületek villámhárító rendszernek az a célja, hogy az épületet és abban található értékeket, javakat védelme, valamint a lehetséges személyi sérülések megelőzése, elkerülése.

Ahhoz, hogy teljes biztonságban tudjuk értékeinket, javasolt a külső villámvédelmi rendszer kiépítésén túl, a belső védelmi rendszer kiépítése is, vagyis a házon belül elhelyezett túláramvédelmi szerv kialakítása az elosztó szekrényben. Ezek összességével lehet teljesen kizárni az villámcsapás káros hatásait.

  • Villámhárító rendszer kiépitése
  • Villámhárító rendszer szervizelés
  • Villámhárító rendszerek felülvizsgálata
  • Villámvédelmi jegyzőkönyv készítése
  • Belső túláram védelem kialakitása
  • Érintésvédelem jegyzőkönyv készítése